keskiviikko 15. joulukuuta 2010

portaat jatkuu.


Elikkä tässä taas vähän välikuvaa portaista jonka kanssa hermo mennyt useamman kerran varsinkin viimeisen vituiksi menneen lakkakerroksen takia.
Here are updated images of stares, last setback was fucked varnish.


up, is stares at making, hard job to cut so small pieces to fit, angles need to fit everyplace.
yllä, portaat kesken, vaikea homma leikata pienet palat, kulmien täytyy sopia joka kohtaan.

Tässä portaat liimailtu ja kuten huomaa neulojen määrästä, erittäin haasteellista saada kaarevuudet 1mm balsalla kun se koittaa vääntäytyä suoraan, liimailuissa meni muutama tunti per porras.

Staires has glued together, as needles seen here, 1mm balsa has to clue exactly perfectly, otherwise it's going to look bad.






Pylväät kaiteita varten. Hiottu santapaperilla, porakoneen toimiessa sorvina.

Columns for staires, pic later show how it's made.











Porasorvi, normaali porakone + mielikuvitusta ja santapaperia :D

Normal Drill as sandingmachine and little imagination :D

perjantai 3. joulukuuta 2010

portaita, portaita, portaita ja rappuja.






Tervehdys kaikille taas pienen antimotivaatioajan jälkeen uutta intoa puhkuen palasin epätoivoiseen porrasprojektiin, niistä kun tulee niin suuret että täytyy tehdä useassa palassa, ja varsinaiseksi palapeliksi se menikin.

<- portaat tehty 3mm balsasta, ja pienistä paloista. erittäin hankalaa liimata suoraan, mutta onnistuipa silti kun vähän vaivaa ja kirosanoja käyttää.













Ja lisää pilipaliosia kiinnitetty, vielä menee aikaa melkoinen tovi että on kasattu, ja tämä on vain 1/3's osa koko portaista, mittaa tuollakin on n. 17*11cm *6cm.



Balsatkin pääsi loppumaan rakennusprojektin aikana, mutta ei se mitään, uutta piti hakea. Tosin kaupasta ei löytyny 2mm levyä, joten piti ottaa 1mm levyjä ja yksi 3mm.. katsotaan mitä niistä saa aikaan :D





ja tässä vielä kuva miltä kokonaisuus alkaa näyttämään, tähän on mennyt lukemattomia tunteja, ja vaikkakin päiviä välissä milloin motivaatio oli niin huipussa ettei tehnyt mieli kuin istua ja kallistaa kuppia.